Aankomende reis

Tot nadere orde geen reizen in de planning

Wij verzorgen dolfijnreizen naar het Sataya Rif in de Rode Zee in Egypte met als belangrijkste insteek: Jij bepaalt, niets moet.

Als er weer veilig gevlogen kan worden gaan we vast snel weer snorkelen met wilde dolfijnen bij het Sataya Rif in de Rode Zee, Egypte. Een week waarin we je niet alleen drie keer per dag op zo verantwoord mogelijke wijze zwemmen met wilde dolfijnen aanbieden, maar waar alles in het teken staat van jou! Jij gaat zo veel mogelijk genieten, loslaten, bijkomen, opladen en ontvangen! 

 

Vind gelijkgestemden en voel hoe bijzonder het is om een week niets te moeten.

 

Wat bieden we je aan? Een vrolijke, heerlijke omgeving, gezond en lekker eten, topweer, de mogelijkheid om helemaal weer tot jezelf te komen, maar waarin je ook de groep kan opzoeken als je daar behoefte aan hebt.

REISSCHEMA & ACCOMODATIE

We vliegen van Amsterdam naar Marsa Alam, en worden op de luchthaven opgehaald met een bus die ons naar de haven brengt. Daar gaan we aan boord van het schip. Op het schip zijn 10 tweepersoons hutten. In totaal is er dus plek voor 20 personen, inclusief onszelf. Daarnaast zijn er aan boord zo’n 9 bemanningsleden aanwezig.

Het schip is 34 meter lang en 9 meter breed, en heeft 3 dekken en een salon. Er is voldoende plek om te zonnen, maar zeker ook om te lezen in de schaduw. Je kan elkaar opzoeken, maar er is ook altijd ruimte om even op jezelf te zijn.

 

DE DAG ZELF

De dag begint vroeg. De zon komt rond 05:00 uur op. Als de dolfijnen zijn gespot gaan we rond 07:00 uur voor het eerst snorkelen. Rond 08:00 / 08:30 uur gaan we ontbijten, en een uurtje later weer snorkelen. 

Per week varieert het aantal schepen die de hele week bij het rif liggen. Soms zijn het er 8 en soms maar 2 of 3.

Einde ochtend arriveren de dagjesboten, en we plannen de snorkelbeurten zo dat we niet gelijk met die groepen in het water liggen. Na de tweede snorkeltour is er dus ruim tijd voor ontspanning, een dutje, een spelletje of wat dan ook.

 

De lunch is rond 12:00/12:30 uur en dan is de laatste snorkeltrip rond 14:30 uur (als de dagjesboten weer weg zijn). Daarna is er een snack, kun je lekker douchen en gaat rond 18:00 uur de zon onder.

 

Het avondeten is rond 18:30 uur, en om 21:00 uur liggen de meeste mensen alweer heerlijk in bed.

 

Zaterdagochtend varen we terug naar de haven, en begint de reis naar huis.

WAT KOST HET?

De reis kost € 1050,= exclusief retourvlucht Amsterdam – Marsa Alam. 


Daarvoor krijg je de transfers van en naar de luchthaven, 7 overnachtingen in een tweepersoonshut (die je, als je alleen boekt, dus deelt met iemand anders), voorzien van douche en wc (handdoek en beddengoed is aanwezig), 3 maaltijden per dag, snacks, onbeperkt thee, koffie, water, en non-alcoholische dranken. 


Er zijn aan boord minstens 2 gecertificeerde duik- en/of snorkelgidsen.

 

Je betaalt zelf nog je visum op de luchthaven in Egypte à € 28,= contant. En ook de fooi aan het einde van de week voor de bemanning (minstens € 30,=) is niet inclusief.

 

Je regelt zelf een snorkelset en flippers en neemt biologisch afbreekbare zonnebrand mee die geen schade aanbrengt aan het rif, het koraal en overig zeeleven. Je paspoort moet op dag van terugkomst in Nederland nog minstens 6 maanden geldig zijn, een identiteitskaart is niet voldoende.

 

De kosten voor een eigen hut zijn € 1450,= exclusief retourvlucht.